nordtrondelag

Meld på skolen din i kunstprosjektet 100 meter

Richard Susegg Kvarving @ Nord-Trøndelag // 25.10.17

Alle skoler og elever i grunnskoletrinnet (1.-10 kl.) i Nord-Trøndelag inviteres til å delta i kunstprosjektet «100 meter». Prosjektet gjøres i tilknytning til DKS-produksjonen: «Du sa, at æ sa» i perioden 1. til 18 november 2017.

Prosjektet går ut på at barn og ungdom gis i oppgave å filme seg selv mens de går den ALLER BESTE STREKNINGEN DE VET. Ca 100 meter. Der de liker aller best å gå. Der de føler seg tryggest. Det kan være snarveien bort til kiosken eller over brua til sin beste venn hvor de hører fine lyder av vann. Filmene samles i et arkiv på Internett og blir med i en utstilling på Kunstmuseet Nord-Trøndelag sommeren 2018. Invitasjon, praktisk informasjon og relevante skjemaer finner du nederst på siden her.

Temaet for kunstprosjektet «100 meter» og «Du sa, at æ sa» er sammenfallende. Det handler om å gå. Vandring. Migrasjon. Identitet. Hvorfor går du og hvor går du i dagens samfunn. Noen går fordi de må, mens andre går fordi de har lyst. Ved å samle inn en stor mengde filmer vil det lages et historisk dokumentarisk portrett av Nord-Trøndelag anno 2017. Et portrett som gir barn og ungdom mulighet til å si noe om dette temaet og som gir oss voksne innsikt i hvordan unge tenker og orienterer seg i verden.

Prosjektet kan brukes i fagene: KRLE (hovedområdet filosofi og etikk), kunst og håndverk (hovedområdene visuell kommunikasjon og kunst), kroppsøving (hovedområdene aktivitet i ulike rørslemiljø og
friluftsliv), norsk og engelsk (hovedområdet muntlig kommunikasjon) og i alle hovedområdene i samfunnsfag.

 

100 meter 2

100 meter 2