nordtrondelag

Filmer Æ sa at du sa

Richard Susegg Kvarving @ Nord-Trøndelag // 29.08.17

Arbeidet med høstens spesielle musikkhendelse er i rute. Nå er det klart at filmstudentene ved Nord-Universitet skal dokumentere det hele.

– Studentene skal lage både dokumentarfilm, teasere, og de skal gjøre flerkameraproduksjon av hele konserten, forklarer Magnus Lillemark, faglærer i faget oppdragsfilm ved Nord Universitet i Steinkjer. Han tror at prosjektet blir ei fin utfordring for de sju tredjeårs – studentene som skal i sving. Produsent for konserten, Kristin Løseth Waade, er svært godt fornøyd med å ha studentene med på laget.

– Det er alltid både artig og fruktbart å samarbeide med Nord-studentene. Vi har veldig gode erfaringer fra Vrimmelfestivalen. Samtidig får vi tilbakemeldinger på at vi gir studentene verdifull praksis, et slags første møte med arbeidslivet de skal ut i etter utdanninga, sier Løseth Waade.

Krevende målgruppe

Studentene skal arbeide med prosjektet som et ordinært filmproduksjons-selskap. Det stiller store krav til planlegging når forarbeidet er spredt, og innøvinga foregår intensivt de siste dagene før premieren. I tillegg skal de lage forhåndsfilm for ei forestilling de ikke har sett. Teaseren må snakke godt til elevene.

– Det vanskeligste akkurat nå blir vel å komme opp med gode ideer på hvordan vi nå fram til elevene, sier Lars Marius Karlsen.

– Det er utfordrende både å finne kjernen i stykket og treffe målgruppa, som spenner fra første til tiende klasse. Kanskje vi skal skremme dem skikkelig? Smiler Tron Olav Amdal, mens det humres rundt bordet over planlegginga.

Dugnaden i rute

Sjøl om det har vært skifte av regissør på grunn av sykdom, går prosjektet etter planen. Musikken er i praksis ferdig komponert, scenografien er designet, og i Verdal er snekkeren i gang med de første scene-elementene.

– Vi merker at forventningene til konserten er i ferd med å stige. Jeg opplever at kommunene og skolene er godt påkoplet og innstilte på å bidra med sitt i denne dugnaden for å gi elevene våre ei spesielt fin opplevelse, som dette prosjektet i bunn og grunn er, sier Løseth.

 

Studenter fra Nord universitet

Studenter fra Nord universitet

Fra venstre: Lærer Magnus Lillemark, Trond Olav Amadal, Siri Gunnarshaug, Lars Marius Karlsen, Jun Grønnevik, Jens Gravås.

Foto: Jan Inge Yri