Nord-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: Den kulturelle skolesekken, Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Besøksadresse: Fylkes hus, Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Kontaktperson:
Musikkvideoskolen
Produksjonsliste
Program

Musikkvideoskolen

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Musikkvideoskolen er en praktisk, dramabasert produksjon der elevene får være skuespillere i en musikkvideo til en poplåt de selv har valgt ut på forhånd. Målet med opplegget er å få barna interessert i å bruke video som uttrykksform.

Lærerveiledning

Musikkvideoskolen: om workshop

Bakgrunn:
Musikkvideoskolen ble opprettet i 2011 av fotograf og manusforfatter Carl Gunnar Eltervaag. Konseptet går ut på å lage musikkvideoer på skoler gjennom DKS.

Musiker og komponist Tony Waade har i flere år turnert i barnehager med ”Soltrall”, der unger har fått spille inn egen cd i studio.

Sluttproduktet til Musikkvideoskolen har alltid vært en ferdig redigert musikkvideo der elevene har vært skuespillere og mimet til kjente poplåter.

Tony Waade gjør lydopptakene i Musikkvideoskolen, slik at elevene nå får en musikkvideo der de selv synger, og ikke bare mimer. Resultatet blir en video der både lyd og bilde er av topp kvalitet – et ekte audiovisuelt minne.

Innhold:
Klassen/gruppen velger fritt hvilken poplåt de ønsker å lage video til. Denne låten øver de på i forkant, slik at de lærer seg tekst og melodi.

Læreren og elevene blir enige om hvordan de ønsker å løse oppgaven. Det kan være at hele klassen lærer seg sangteksten utenat. Låten kan også deles opp i vers og refreng, slik at mindre grupper synger deler av sangen.

Selve musikkvideoen vil bestå av synging, dansing og dramatisering. Elevene får dermed brukt seg selv på mange ulike måter. Målet er å skape et felles produkt som alle får glede av og kan være stolt av.

Den ferdig redigerte musikkvideoen delt med skolene via Dropbox, slik at den kan lastes ned. Dermed kan også foreldre/foresatte se musikkvideoen hvis skolen ønsker det.

Praktisk gjennomføring:

Oppleggets varighet er to skoletimer (90 minutter).

Etter en kort intro der Carl og Tony forteller litt om seg selv og hva vi skal gjøre, deles klassen opp i to grupper.

Den ene gruppen er med Carl ut i skolegården for å filme noen dramatiserte scener. Den andre gruppen blir igjen inne med Tony for å øve på syngingen. Etter cirka 20 minutter bytter gruppene plass.

Den siste halvdelen av opplegget går ut på å filme syngingen og dansingen.

Mye av filmingen vil være av elevene som gjør ting de finner på i øyeblikket. For å gi musikkvideoen og opplegget struktur, har vi planlagt og forberedt innhold og vi har også med kostymer.

Gjennom Musikkvideoskolen vil alle elevene bli inkludert i prosessen. Alle er kanskje ikke fødte sangere, dansere eller skuespillere, men alle brikker, store som små, er viktige når man pusler sammen en musikkvideo.

Vi vil sørge for at alle elever deltar i produksjonen, og at sluttproduktet blir noe hele klassen føler eierskap til.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nord-Trøndelag fylkeskommune
  • Produsent: Carl Gunnar Eltervaag
  • I samarbeid med: Midt-Norsk Filmsenter
  • Idé/opplegg: Carl Gunnar Eltervaag

Om kunstner / utøver / gruppe

Carl Gunnar Eltervaag er utdannet ved filmskolen på Kingston University London og har ellers studert medieproduksjon på University og Sunderland. Han jobber til daglig som frilans film - og tv-arbeider med base i Trondheim.


Medvirkende

  • Carl Gunnar Eltervaag (Filmskaper)
  • Tony Waade (Musiker, komponist og lydtekniker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Musikkvideoskolen
Foto: Carl Eltervaag
Musikkvideoskolen
Foto: Carl Gunnar Eltervaag
Film
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Marit Bakken, tlf.: 73 51 55 50, marit@midtnorskfilm.no
Kontaktperson utøver
Carl Gunnar Eltervaag, 932 13 625, carl.eltervaag@gmail.com
Programlengde
90 min
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Rom med scene er ypperlig for dette besøket, men ingen forutsetning. Det viktigste er at det er plass til at 30 elever skal kunne boltre seg. Ellers trengs et klasserom tilgjengelig for filming av små scener og/eller som reserveløsning dersom været ikke tillater å filme dette utendørs.
Er workshop
Ja
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad for spillested
Bærbar cd-spiller og/eller høytalere som kan kobles til laptop
Arrangører
Arrangert av:
Nord-Trøndelag fylkeskommune
Produsent:
Carl Gunnar Eltervaag
Medvirkende
  • Carl Gunnar Eltervaag (Filmskaper)
  • Tony Waade (Musiker, komponist og lydtekniker)