Tilbake
Rockheim
Rockheim
Rockheim

Søster Knutsen og Kroksleiver Ludvigsen avslører Fridtjof Nansens falske berømmelse

En musikalsk forestilling, der manus er basert på boken "Knutsen og Ludvigsen avslører Fridtjof Nansens falske berømmelse"
Vi møter Søster Knutsen, som har flyttet inn i tunellen for en periode, sammen med Det Store Grønne Dyret. Kroksleiver Ludvigsen er også på ferie i tunellen, han er et perifert søskenbarn av Ludvigsen.
Det store spørsmålet er: Hvem var først på Nordpolen, var det Fridtjof Nansen eller var det Kaptein Knutsen, Søster Knutsens sagnomsuste bestefar?
Hvem pakket provianten til ekspedisjonen, og hva ble pakket? Hvilken sang brukte de for å holde moralen oppe på skipet Fram? Diskusjonen går høyt, bare avbrutt av formidlende sanger fra Knutsen og Ludvigsens univers eller det store grønne dyrets inntreden..
Helt til Kaptein Knutsen sjøl ankommer direkte fra en eller annen pol, bevæpnet med sin sabel og setter et bastant punktum for diskusjonen…

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rockheim
  • Kunstnere/grupper: Rockheims egne ansatte
  • I samarbeid med: Bearbeidelse ved Marianne Meløy
  • Idé/opplegg: Manus og ide: Anne FossenI samabeid med de øvrige utøvere.

Om kunstner / utøver / gruppe

Anne Fossen:
Musiker, skuespiller, tekstforfatter.
Prosjekt leder og festivalleder av bl.a Transform verdensmusikk-festival og Bakklandsdagene. Musikalsk leder av Fargespill Trondheim i 2012 og 2013. Startet Bengalo med Jovan Pavlovic i 2000, gruppa har gitt ut 3 album. Kjent fra Ferdafolk, sist nevnt i hjemme hos konsertene på Trondheim Kammermusikkfestival.
Ansatt i formidlingsavdelingen ved Rockheim siden 2010.

Ganges Nordal:

Freelancemusiker og lårskriver. Reist med Rikskonsertene siden 1996, der det har blitt ca 2300 skolekonserter for barne og ungdomstrinnet. Siste utgivelse: Christin/Ganges & the roaring silence. Ansatt i formidlingsavdelingen ved Rockheim siden 2010.

Kristian Krokfoss:

Oppvokst i et møblert kunstnerhjem på Singsaker, og alltid levd med musikken rundt seg. Har vært aktiv som radiomann og plateprater i flere år. Noe utdanning innen film, musikk og psykologi. Lang fartstid i forskjellige band i Trondheim, og delaktig ved flere plate-innspillinger og konserter. Også en velkjent platesnurrer på uteplasser og danselokaler. Best uten ball - men alltid en pådriver! Ansatt i formidlingsavdelingen ved Rockheim siden 2010


Annelise Ofstad Aar:

Sanger, låtskriver og tekstforfatter, utdannet fra musikkvitenskap og drama/teater ved NTNU. Jobber som sangpedagog og freelance musiker. Bred erfaring fra flere ulike band og ensembler, som Balun, det prisvinnende folkrockbandet Lumsk og Flamencompaniet, i tillegg til mange andre ulike prosjekt. Har utgitt materiale på eget label og medvirker på flere andre utgivelser. Ansatt som omviser og sanger ved Rockehim siden 2013.

Publikumskommentarer