Nord-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: Den kulturelle skolesekken, Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Besøksadresse: Fylkes hus, Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Kontaktperson:
Workshop med Daniel Grindeland
Produksjonsliste
Program

Workshop med Daniel Grindeland

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Daniel har med Absence turnert Norge rundt med DKS i over seks år. Han har faktisk spilt Askeladden for over 350 000 barn og unge, noe som har startet en god del skolegårdsdansinger! Han har sett så utrolig mye danseglede alle steder han har vært i vårt langstrakte land.

Nå tilbyr han å holde workshops for å gi alle danseglade barn og ungdom en sjanse til å lære seg dette.
Tiden hvor alle kunne danse swing er desverre forbi, men nå tar Daniel på seg ansvaret for barna fortsatt skal kunne svinge seg når de hører på musikk. 

Glede, spenning og utfordring er i fokus mens Daniel gir elevene en opplevelse av mestring og utvikling. 

Alle elevene både små og store, de tøffe og sjenerte skal føle at de er i samme båt og gjennom dans vil vi gi de en følelse av samarbeid og tilhørighet. Gjennom timen må elevene motivere og hjelpe hverandre for å skape et sterkere fellesskap.
Han tar rett og slett elevene med på en spennende, aktiv og lærerik dansetime spekket full av glede og samhold :)

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nord-Trøndelag fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Daniel kommer fra en øy utenfor Bergen som heter Sotra. Hans liv som breaker startet allerede i 2005 da han var 11 år. Siden den gang har han ikke gått en dag uten å danse. 

I 2010 ble han tilbudt en plass i Absence sitt nyeste prosjekt «Askeladden På Nye Even- tyr». Dette prosjektet ville Den Nasjonale Scene være med på og de fikk i 2011 én uke spilletid før de reiste ut på en tre ukers turné med Den Kulturelle Skolesekken i Sogn & Fjordane. 

Under arbeidsprosessen mot dette ble Daniel fast medlem av Absence og holdt work- shops & shows. I starten av 2011 ble han dermed Absence sitt nyeste og yngste tilskudd. 

Det var her Daniels eventyr virkelig skjøt fart. Han er nå en av Norges yngste fulltidsarbei- dende dansere og dans er det beste han vet. Det som begynte som en tre ukers turnering har så langt blitt til over 800 forestillinger av den prisbelønte og egenproduserte forestillingen av Absence ”Askeladden på nye even- tyr”. Den er fremført for over 350 000 publikummere, i 17 av landets 19 fylker. Han har dessuten stukket av med Norgesmester tittelen i breaking i 2012 som gruppe og 2014 & 2015 som solo.

Det er ikke bare innenfor landegrensene Daniel reiser. Han har nesten reist verden rundt og har bl.a vært med på alt fra dansekonkurranser på stranden i Thailand, dømming av mesterskap i Brasil, workshops og shows i den krigsherjede byen Kabul til Europaturné med Benke Rydmans «Swanlake Reloaded». Med 3. plass i Vest-Europeisk mesterskap og rangert som verdens 16. beste breaker er han fortsatt ikke fornøyd og jobber for å komme blant topp 10 innen sommeren 2019. 

På Tv skjermen er han ikke sky, og har dukket opp med gjesteopptredener på program- mer som Idol, Gullruten, Skal vi Danse, Senkveld, God Morgen Norge, Sommertid og ikke minst stakk han av med 2. plassen i Norske Talenter 2014. 

Bare et halvt år etter deltok han i Mitt DanseCrew på TV2 sammen med Absence og Fin- gern. I løpet av to måneder jobbet de beinhardt for å lage 11 shows og å gjøre Fingern om til en vaskeekte breaker før de stakk av med førsteplassen og 500 000 Kroner. De brukte pengene på å realisere en drøm, å sette opp en helaftens forestilling om Norrøn Mytologi. Den Nasjonale Scene ble med på laget og de hadde urpremiere der med «NORR», som forestillingen heter, den 7. november 2015.


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Breaking
Handstand

Video/Lyd

Scenekunst, Scenekunst / Dans
Trinn: 5 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Programlengde
Dobbelttime
Arena / rom
Stor plass til å bevege seg på
Arrangører
Arrangert av:
Nord-Trøndelag fylkeskommune
Medvirkende
  • Daniel Grindeland (Utøver)