Nord-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: Den kulturelle skolesekken, Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Besøksadresse: Fylkes hus, Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Kontaktperson:
Motivasjon & Veivalg
Produksjonsliste
Program

Motivasjon & Veivalg

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Barn & unge drømmer stadig vekk om hva de skal bli når de blir stor. Noen skal bli brann- menn, ingeniører og andre sangere. Uansett hva de ønsker å bli må de ta sjanser, tørre å utfordre seg og gå for drømmen. Dette foredraget er for å gi dem et spark bak, ikke bare for å følge drømmen, men for å takle motgang og utfordringene underveis. Hvis det å stå foran klassen og holde en framføring er ens kryptonitt eller det å spørre om hjelp så har Daniel svaret. Han har nettopp gått gjennom denne perioden i livet, han ble nervøs av det meste og syns framføringer var det verste. Han gikk for drømmen sin, å leve av dansing og fant ut at nervøsitet og frykt egentlig er vår venn. For det er først når du er nervøs eller du syns noe er skummelt at du utfordrer og utvikler deg som person!

Motivasjon er drivkraften for våre handlinger. Det er vanlig å skille mellom indre og ytre motivasjon. Drivkraften ved indre motivasjon er gleden du får av utførelsen av en bestemt oppgave. Ytre motivasjon kommer fra omgivelsene og miljøet rundt deg. Forskjellen ligger ikke i hva vi gjør, men hvorfor vi gjør det. Hva er det som får deg opp om morningen? Helt fra Daniel begynte på skolen ble han av mange sett på som et problembarn som ikke «passer» inn i vanlig undervisning, aktivitet eller sosiale sammenkomster. Han hadde han et par hakk mer energi og et par hakk mindre konsentrasjon enn andre barn og fikk senere diagnosen ADHD. Han gikk gjennom barneskolen som lærernes mareritt og fikk såvidt startet på ungdom- skolen før han med et nesten tresifret tall anmerkninger iløpet av første halvår og ble sendt videre til en alternativ skole for barn som ikke passet i en vanlig skolehverdag. Imot alle odds startet Daniel på Videregående skole og gikk til slutt ut som beste elev. Nå lever han av breaking og reiser verden rundt med shows, workshops, forestillinger og konkurranser.

En historie hvor Daniel traff bunnen men klarte å snu veien for å til slutt nå toppen, å leve av barndomsdrømmen sin dans. Han tar for seg de ulike faktorene for Indre & Ytre moti- vasjon & snakker om menneskene som gjorde en forskjell. Historien blir formidlet på en ærlig og direkte måte hvor han bruker metoder som inkluder- er publikum og trekker i tråder alle vil kunne relatere seg til. Med en god dose alvor og et hint av humor skapes det engasjement og handlekraft blant deltakerne.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nord-Trøndelag fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Daniel kommer fra en øy utenfor Bergen som heter Sotra. Hans liv som breaker startet allerede i 2005 da han var 11 år. Siden den gang har han ikke gått en dag uten å danse.

I 2010 ble han tilbudt en plass i Absence sitt nyeste prosjekt «Askeladden På Nye Even- tyr». Dette prosjektet ville Den Nasjonale Scene være med på og de fikk i 2011 én uke spilletid før de reiste ut på en tre ukers turné med Den Kulturelle Skolesekken i Sogn & Fjordane.

Under arbeidsprosessen mot dette ble Daniel fast medlem av Absence og holdt work- shops & shows. I starten av 2011 ble han dermed Absence sitt nyeste og yngste tilskudd.

Det var her Daniels eventyr virkelig skjøt fart. Han er nå en av Norges yngste fulltidsarbei- dende dansere og dans er det beste han vet. Det som begynte som en tre ukers turnering har så langt blitt til over 800 forestillinger av den prisbelønte og egenproduserte forestillingen av Absence ”Askeladden på nye even- tyr”. Den er fremført for over 350 000 publikummere, i 17 av landets 19 fylker. Han har dessuten stukket av med Norgesmester tittelen i breaking i 2012 som gruppe og 2014 & 2015 som solo.

Det er ikke bare innenfor landegrensene Daniel reiser. Han har nesten reist verden rundt og har bl.a vært med på alt fra dansekonkurranser på stranden i Thailand, dømming av mesterskap i Brasil, workshops og shows i den krigsherjede byen Kabul til Europaturné med Benke Rydmans «Swanlake Reloaded». Med 3. plass i Vest-Europeisk mesterskap og rangert som verdens 16. beste breaker er han fortsatt ikke fornøyd og jobber for å komme blant topp 10 innen sommeren 2019.

På Tv skjermen er han ikke sky, og har dukket opp med gjesteopptredener på program- mer som Idol, Gullruten, Skal vi Danse, Senkveld, God Morgen Norge, Sommertid og ikke minst stakk han av med 2. plassen i Norske Talenter 2014.

Bare et halvt år etter deltok han i Mitt DanseCrew på TV2 sammen med Absence og Fin- gern. I løpet av to måneder jobbet de beinhardt for å lage 11 shows og å gjøre Fingern om til en vaskeekte breaker før de stakk av med førsteplassen og 500 000 Kroner. De brukte pengene på å realisere en drøm, å sette opp en helaftens forestilling om Norrøn Mytologi. Den Nasjonale Scene ble med på laget og de hadde urpremiere der med «NORR», som forestillingen heter, den 7. november 2015.


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Daniel Grindeland
Scenekunst, Annet
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Programlengde
40 minutter
Maks publikumsantall
500
Arena / rom
Klasserom, gymsal, kulturhus, samfunnshus eller bibliotek/skolebibliotek
Lydutstyr
Kan være smart med mygg, bøyelmikrofon eller mikrofon i store lokaler. 
Oppriggingstid
5 min.
Nedriggingstid
5 min.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Nord-Trøndelag fylkeskommune
Medvirkende
  • Daniel Grindeland (Danser)