Nord-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: Den kulturelle skolesekken, Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Besøksadresse: Fylkes hus, Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Kontaktperson:
Poesibilen
Produksjonsliste
Program

Poesibilen

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Tre diktere reiser landet rundt i en poesibil forkledd som en politibil. Deres mål: Å spre poesi til folket. Poesibilen er et litterært stuntprosjekt med en viktig agenda; å senke terskelen for tilnærmingen til poesi blant elever i ungdomsskolen og den videregående skolen. Poesibekjent Ted M. Granlund og hans to poesibokstabler Joakim Kjørsvik og Endre Ruset vil i løpet av sine poesibilbesøk formidle poesi og få elevene til selv å skrive poesi. Et utvalg av elevenes tekster blir innlemmet i knall gule parkeringsbøker som legges ut under vindusviskere på biler over hele landet.

Poesibilen er litterært stunt, diktformidling og poetisk skrivekurs i ett. Poesibilen har eksistert siden 2004, og har i løpet av disse årene vært land og strand rundt i poesiens tjeneste. I 2015 var Poesibilen og Ted Granlund med i åpningsforestillingen til Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene på Lillehammer. Poesibilen har vært gjest ved en rekke skoler og ved ledende litteraturfestivaler i Norge. Med bilen som blikkfang får elevene kunnskap om poesi, samtidig som de innlemmes i poetisk praksis.

Læreplanmål

Norsk

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Nord-Trøndelag fylkeskommune
 • Kunstnere/grupper: Ted M. Granlund, Joakim Kjørsvik og Endre Ruset
 • I samarbeid med: Norsk Forfattersentrum Midtnorge
 • Idé/opplegg: Granlund/Kjørsvik/Ruset

Om kunstner / utøver / gruppe

Poesibekjentene:

Ted M. Granlund (født 1979) er en norsk lyriker, oppvokst i Løten, bosatt på Hamar. Granlund har gitt ut fire diktsamlinger på eget forlag. K.Ø.S. forlag: Dynamo (1999), Rynker i jord (2002), Regnet som sprenger bak tinningene (2003) og Alle reiser, i en (2013) De tre siste samlingene ble tatt med på innkjøpsordningen til Norsk Kulturråd. Granlund har i en årrekke drevet kunstprosjektet «Poesibilen» som blant annet har vært invitert til Litteraturfestivalen på Lillehammer og Ulvik Poesifestival. Sammen med fire andre unge kulturarbeidere mottok Granlund Hedmark fylkeskommunse kulturpris for 1999. Han har også holdt en rekke kreative skrivekurs.

Joakim Kjørsvik (f. 1978) fra Ålesund er forfatter, utdannet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og ved tekstforfatterlinja på Westerdals. Han debuterte med novellesamlingen «Åpenbart ingen nabo» på Cappelen Damm i 2007 og ga ut romanen «I fjor var en lang natt» på Kolon i 2013. Han har vært delaktig i skrivekurset ”Forteller møter forfatter” i Fredrikstad. Han har i en årrekke arbeidet i bokhandel, som forfatter og litteraturformidler. Har holdt skrivekurs i regi av DKS i tre forskjellige fylker i 2012-2014.

Endre Ruset (f. 1981) fra Molde er forfatter, utdannet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Han debuterte med diktsamlingen «Ribbeinas Vingespenn» på Gyldendal Norsk Forlag og har siden gitt ut tre bøker, senest "Elsket og savnet" på Kolon i 2014.. For sin andre diktsamling mottok han Bjørnson-stipendet. Han har vært programansvarlig for Norsk Litteraturfestival på Lillehammer, og har undervist i kreativ skriving og holdt skrivekurs for det videregående trinnet i regi av DKS i fire forskjellige fylker i 2010-2014.


Medvirkende

 • Ted M. Granlund, Joakim Kjørsvik og Endre Ruset
 • Ted M. Granlund (Lyriker)
 • Joakim Kjørsvik (Forfatter), joakvik@gmail.com, 47328859
 • Endre Ruset (Forfatter)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Poesibilen med poesibokstabler
Litteratur
Trinn: VG1 - VG3
Norsk
Turnéplan: Poesibilen
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
DKS Nord-Trøndelag: Henning Lystad, henning.lystad@ntfk.no, tlf. 40228149
Kontaktperson utøver
Joakim Kjørsvik, joakvik@gmail.com, 47328859
Programlengde
90 min
Maks publikumsantall
35
Arena / rom
Klasserom
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
15 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Tavle, elevene må ha papir og penn
Arrangører
Arrangert av:
Nord-Trøndelag fylkeskommune
Medvirkende
 • Ted M. Granlund (Lyriker)
 • Joakim Kjørsvik (Forfatter)
 • Endre Ruset (Forfatter)