Nord-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: Den kulturelle skolesekken, Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Besøksadresse: Fylkes hus, Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Kontaktperson:
Ikaros på toppen
Produksjonsliste
Program

Ikaros på toppen

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Forfatterbesøk av Bjørn Ingvaldsen med Ikaros på toppen.

Ikaros Olsen er på bunn. Han bor sammen med bestefaren sin aller nederst i huset med tre kjellere. Ikaros vil oppover. Ikaros vil bli rik og berømt, han vil ha mektige venner og bli populær. På veien må han ta noen snarveier.

En historie om forventninger om at lykke er rikdom og at suksess er makt.

Opplesing, fortelling og samtaler omkring de tre bøkene om Ikaros Olsen: «Nissekrigen», «TV-krigen» og «Bestefarkrigen».

Bjørn Ingvaldsen besøker klassen og tar utgangspunkt i en av bøkene sine. Han vil snakke litt om forfatterskapet sitt, litt om hvorfor han har skrevet bøker. Hvordan han går frem når han skriver, og setter i gang noen tanker hos elevene om hva kan være en god historie, og hvordan man skal skrive den. Bjørn Ingvaldsen har skrevet en rekke barnebøker, og er nok best kjent for bøkene om Espen Herbert. 

Ingvaldsen har blitt  nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2017 for romanen Far din. Den høythengende prisen deles ut i Helsingfors 1. november.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nord-Trøndelag fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Forfatteren sier om seg selv: "Jeg er født 16. januar 1962 i Odda, en liten industriby i Hardanger. I 1980 flytta jeg til Stavanger, der arbeida jeg noen år med å finne feil i jordkabelnettet til Televerket. Etter at jeg slutta der arbeida jeg først med brann- og innbruddsalarmer i et svakstrømsfirma før jeg begynte på Det norske Utvandrersenteret i et prosjekt hvor vi overført opplysninger om utvandra nordmenn til data. I syv år arbeida jeg så på Arkeologisk museum i Stavanger, hvor jeg bl.a. arbeidet med det fellesnordiske bokverket "Norwegian Archaeological Abstracts". Etter en kort periode som nattevakt i en resepsjon arbeidet jeg Lokalveiviseren til den ble slukt av Telenor Media. En stund arbeidet jeg som journalist i Lokalveiseren Ditt Distrikt Internett, eid av det som nå heter Findexa. Jeg er nå forfatter på heltid. Jeg er gift med Ingeborg Dirdal, som er journalist og ansvarlig for informasjonsarbeid ved Universitetet i Stavanger. Med til husstanden hører også jentene Maria og Ingrid. Eldstejenta, Jorunn, har fått seg samboer og har flyttet hjemmefra. Vi har også en katt, Janice. I 1995 fikk jeg gitt ut mi første bok, novellesamlingen "Landskap med gul Lada". Året etter kom "Å sitere fra virkeligheten" og i 1998 den første barneboka mi, "Stolpesko". Jeg sitter i styret til Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere. Landskap med gul Lada. Noveller (1995) Å sitere fra virkeligheten. Noveller (1996) Stolpesko. Barnebok (1998) Jada, jada, jada. Barnebok (1999) Jeg er berømt! Espen Herberts opptegnelser. Barnebok (2000) Et eget prosjekt. Kriminalroman (2000) Jeg er in love! Espen Herberts opptegnelser II. Barnebok (2001) Jeg er genial! Espen Herberts opptegnelser III. Barnebok (2002) Ingentingekspressen. Barnebok (2003) Jeg er stjerne! Espen Herberts opptegnelser IV. Barnebok (2004) Stopp for rød mann. Kriminalroman (2004) Nei vel, da. Barnebok (2004) Au da. Barnebok (2005) Rally. Noveller (2005) Jeg er super! Espen Herberts opptegnelser V. Barnebok (2006) Svar da! Barnebok (2006)

Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Bjørn Ingvaldsen
Foto: Ingeborg Dirdal/bi-ting.no
Litteratur
Trinn: 5 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Bjørn Ingvaldsen, bjorn@forfatteren.no, 907 89 128
Programlengde
En klassetime
Arena / rom
Klasserom
Arrangører
Arrangert av:
Nord-Trøndelag fylkeskommune
Medvirkende
  • Bjørn Ingvaldsen (Forfatter)