Nord-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: Den kulturelle skolesekken, Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Besøksadresse: Fylkes hus, Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Kontaktperson:
Newtopia
Produksjonsliste
Program

Newtopia

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Dokumentarfilmvisning og spørsmål & svar med filmskaper Audun Amundsen.

Hvordan ender en nordboer opp med å leve i 3 år med en isolert familie dypt inne i jungelen i Indonesia? Er kultursjokket størst når man kommer ned eller drar hjem? Hvordan planlegger man til reiser og filmskaping langt utenfor sivilisasjonen? Kan vi lære noe av tradisjonelle kulturer, og har vi noe å gi til dem? Hvordan lever og tenker jungelfolket? Hvorfor reise langt og lenge for å møte andre kulturer?

Spørsmålene ovenfor lå til grunn for Audun Amundsens prosjekt som varte i 12 år og sluttresultatet finnes i dokumentaren Newtopia. Etter en visninge av dokumentaren settes det av en skoletime for refleksjon/dialog, samtale og spørsmål & svar med Amundsen.

Hva er god utvikling? Hva er modernitet? Er det mulig å komme frem til noen fasit på dette? Temaer som Socio kulturell
utvikling, Maslows pyramide og menneskets natur vil stå i sentrum. Audun Amundsen vil også snakke litt om prosessene for å få ferdigstillt dokumentar-film som går over så lang tid med veldig store mengder materiale. Vi ser både på de tekniske, økonomiske og personlige aspektene. Er det virkelig verdt det?

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nord-Trøndelag fylkeskommune
  • I samarbeid med: Midtnorsk filmsenter

Om kunstner / utøver / gruppe

Filmskaper Audun Amundsen har tilbrakt tilsammen 3 år med en urbefolkningsgruppe som lever sine liv langt inne i jungelen på øya Mentawai vest for Sumatra i Indonesia. Han har lært folkets unedskrevne språk via Indonesisk og har fått unik innsikt i en utrydningstruet kultur siden 2004. Audun Amundsen ferdigstiller nå en dokumentar fra dette samfunnet i samarbeid med Gammaglimt AS. Hans ingeniørgrad i fornybar energi fra NTNU har gjort det mulig å innlede et samarbeidet med NITO for tilretteleggelse av solcelle-teknologi og et lite mini-bibliotek på Mentawai.


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Dinnertime
Foto: Audun Amundsen
Plakat
Foto: Broadleaf
Film
Trinn: 8 - 10
Turnéplan: Newtopia V18
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Programlengde
120 minutter
Maks publikumsantall
60
Arena / rom
- Prosjektor og lerret. - Høytalere til videolyd. - Helst mulighet for å dimme belysning. - Tavle for å skrive på. - Strømuttak slik at foredraget kan drives av min personlige Mac.
Oppriggingstid
20 min.
Nedriggingstid
15 min.
Arrangører
Arrangert av:
Nord-Trøndelag fylkeskommune
Medvirkende
  • Audun Amundsen (Filmskaper)